Buď zdráv a (u) vesel!

26. 10. 2016 21:37:27
Arogance moci už dávno není jenom přízrakem plížícím se kolem našich příbytků, ale všudepřítomná šavlozubá bestie cenící na nás své tesáky, z kterých jde opravdový strach...

Kdokoliv, kdo nechce s vlky výti, může kdykoli dostat do brady, ať už má jen jednu, nebo si u blahobytného a vzájemně si dosypávaného koryta, vypěstoval brady dvě nebo i víc. Je zbytečné znova a znova tady zdůrazňovat, že vrána k vráně sedá a oči jí rozhodně nevyklove, že ruka ruku myje a prohlašovat, že kdo nečůrá s námi, čůrá proti nám.

Všichni už dávno a moc dobře víme, že ono příslovečné „Já na bráchu, brácha na mě,“ prostě víc než všeobecně platí, a to nemusíte být ani pokrevně spříznění. Jen vám holt nesmí čouhat sláma z bot či z gatí. Moc, a peníze s ní ruku v ruce jdoucí, je moc silná mo(c)tivace k tomu, dát v plen své čisté svědomí, šlapat po lidských ideálech a vysmívat se obyčejné poctivosti. Hlavní je být u vesel a držet basu.

Ta je samozřejmě nachystaná pouze pro ty, co tohle nechápou, anebo to snad, ,nedejbože, fakt chtějí změnit. Je mi teď moc líto těch „druholigových“ mocipánů, kteří ze dne na den jak ponožky mění své názory a z obrazovky svými leckdy nesmyslnými bláboly před veřejností a svými smečkami se marně snaží vysvětlovat své pohnutky. Je zcela evidentní, že se tu lidem ve velkém lže.

Nemám nic proti mluvčímu Ovčáčkovi, který jen stádu zpívá píseň, koho chleba jí. Mnohem smutnější je třeba postava šéfa hradního protokolu, který se jím sice ohání, ale jako chlap není schopen říct, sorry volové, ale ano, podělal jsem to. Ostatně hrad byl se „staženými“ trenclemi nachytán už několikrát, ale než převzít odpovědnost za své „rádobystátnické“ manýry je zjevně snadnější naplivat špínu na někoho jiného.

Stejně jako jistý sportovní boss, kterému přistály na účtu miliony, tak jedni mohou s širokým úsměvem svým ovečkám či těm šťourům z médií říct: „Já vám na to nebudu odpovídat...“, a druzí třeba zase „Ano, byl jsem u toho, ale na podrobnosti (rozhovoru, schůzky, jednání...) už se bohužel nepamatuji...“ ANO, bohužel. Politici totiž moc rádi zapomínají na plnění svých volebních slibů a lidé bohužel taky.

Vždyť vždy jsou tu přece mnohem závažnější problémy než je řešení naší budoucnosti. A tak se řeší, proč přiletěl prezident pozdě na pohřeb, a v souvislosti s kauzou daj-li mu (a kdo!?) tu medajli nebo nedaj-li mu (a kdo!?) tu medajli, se ten či onen táta s mámou, kdy, kde, jak a kolikrát potká s dalajlámou...

Komu bod zlomu zlomí vaz? Dle mého soudu je to úplně fuk, protože jestli někdo vidí v neoficiálním uctění činů statečného člověka, spíše počínající prezidentskou kampaň, a druhý zase v ocenění letitých kámošů z řad šoubyznysu nedůstojnou šaškárnu, je to všechno na pytel. A na ten patří hrubá záplata. Někdo by už konečně měl dostat jednu do brady, ale Brady to určitě není.

Autor: Karel Vodrážka | středa 26.10.2016 21:37 | karma článku: 15.56 | přečteno: 276x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jiří Kačír

V USA je standard jen 10 dní dovolené ročně a ne každá firma nabízí volno o všech svátcích

V posledních letech jsem se několikrát zajímal o možnostech práce v USA. Na toto téma jsem četl řadu názorů a článků, realita pracovních podmínek v této zemi mi trochu vzala iluze.

29.3.2024 v 16:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 2 | Diskuse

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 18.33 | Přečteno: 250 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.64 | Přečteno: 145 | Diskuse
Počet článků 98 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 588

Na zeď nářků dokáže čmárat každý bezejmenný. Opravdovým kumštem je, se pod svůj názor podepsat, a nejlépe svým vlastním jménem...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...